A Thai Ridgeback:

E régi fajta eredete a középkorba nyúlik vissza. Eredetét homály övezi, létrejöttéről különféle elméletek léteznek. A róla szóló első írásos emléknek a 360 éves thaiföldi kézirat tekinthető.

Thaiföldön évszázadokon keresztül a kutyák elkülönített populációját tenyésztették, mégpedig más fajokkal való kereszteződés nélkül. Thaiföld szegény keleti térségeinek elkülönültsége és nehézkes hozzáférhetősége azt eredményezte, hogy e faj jellege és kinézete bármely nagyobb változás nélkül maradt fent. A Thaiföldi Ridgeback-et, más néven Mah Thai (thaiföldi kutya), amelyet a nyugati világ fedezett fel, csak nemrég óta használják házőrzőként és vadásztársként. Ez az egyedüli fajta, saját eredetén kívül máig is aránylag ismeretlen és kevésbé elterjedt kutyafajta. A nem mindennapi orientális és exotikus kinézetének köszönhetően manapság főleg társasági kutyaként tenyésztik.

Ridge:

E fajta különlegessége és tipikus jegye a hátán lévő (ridge) csík, amely a szőrzettel ellentétes irányban nő. A ridge láthatóan határolt és szimmetrikus. Nyolc változatát ismerjük, mégpedig a toll, nyíl, lant, brácsa, bábu, levél és a nyereg formát. 

Copyright©IldikoFarkas-Soós2019
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el